Back to news

Inženirke in inženirji bomo!

Trac strateško razvojni partner projekta Inženirke in inženirji bomo!

V podjetju Trac že vrsto let  podpiramo neprofiten in družbeno odgovoren projekt Inženirke in inženirji bomo!, ki letos slavi okroglih deset let. V letu 2021 pa smo se odločili, da postanemo Strateško razvojni partner, kar s ponosom ostajamo tudi letos.

Cilj projekta je spodbujanje razvoja talentov in navduševanje mladih za ustvarjalnost v tehniških poklicih. Projekt krepi tudi zavedanje enakosti med spoloma in medgeneracijsko povezanost. Od leta 2014 je častni pokrovitelj projekta tudi predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor.

Danes je s projektom povezan konzorcij 21 gimnazij in srednjih šol ter preko 70 organizacij. In pozitivni rezultati niso izostali; vsako leto znova se kažejo v povišanem interesu za tehnične in naravoslovne študije in poklice.

Kot del projekta od leta 2018 poteka tudi izbor Inženirka leta. Z izborom Inženirka leta je vsako leto javnosti predstavljenih 10 zanimivih inženirk. Oseb, ki s svojo osebnostjo in delom mlade lahko spodbudijo, navdušijo ali opogumijo za odločitev o inženirski študijski ali poklicni poti.