Back to news

TRAC strateški razvojni partner projekta »Inženirke in inženirji bomo!«

TRAC strateški razvojni partner projekta »Inženirke in inženirji bomo!«

Podjetje TRAC tudi v letu 2023 kot Strateško razvojni partner nadaljuje s podporo neprofitnega projekta »Inženirke in inženirji bomo!«, ki med dijaki zdaj že 23 slovenskih gimnazij in srednjih šol promovira inženirske, tehnološke in naravoslovne poklice ter vse večji pomen inovativnosti.

Cilj projekta, katerega častna pokroviteljica je predsednica dr. Nataša Pirc Musar, je spodbujanje razvoja talentov in navduševanje mladih za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost, kot tudi ostala znanja in kompetence 21. stoletja. Osrednjo aktivnost projekta predstavljajo dogodki »Ne teslo. Tesla bom!«. Doslej se je dogodkov udeležilo že več kot 8.000 mladih.

Projekt »Inženirke in inženirji bomo!« združuje priznane inženirke in inženirje, vrhunske managerke in managerje, raziskovalke in raziskovalce na fakultetah, ambiciozne študente iz tehničnih in naravoslovnih fakultet, predstavnike start-up podjetij in različne prodorne ter ustvarjalne posameznike. Povezuje jih z mladimi in morda njihovimi bodočimi zaposlenimi. Spodbuja, da z njimi delijo svoje življenjske izkušnje, predstavijo karierne priložnosti ter nadgrajevanje inženirskega znanja s poslovnim. Na dogodkih seveda aktivno sodelujejo tudi naši inženirji.