Back to news

TRAC partner inženirskega tekmovanja MacGyver 14.0

TRAC partner inženirskega tekmovanja MacGyver 14.0

MacGyver 14.0, največje slovensko inženirsko tekmovanje, ki ga organizira študentsko društvo BEST Ljubljana, je letos ponovno povezalo študente inženirskih smeri. Tekmovanje poteka tako, da prijavljeni tekmovalci rešujejo naloge, ki jih določijo partnerska podjetja. Za partnersko sodelovanje smo se letos odločili tudi v podjetju TRAC in pripravili  izziv – Case study za tekmovalce.

Tehnični direktor podjetja TRAC, Tomaž Rešetič, je na dogodku navdušeno predstavil izziv tekmovalcem in bil prijetno presenečen, ko je ugotovil, da so študentje pravi iskalci rešitev, podobno kot inženirji v podjetju TRAC. Študenti se niso ustrašili zahtevnih nalog, ampak so s strastjo in inženirskim znanjem predstavili odlične rešitve za zastavljeni izziv. Zmagovalni ekipi, ki sta jo sestavljala Dalibor Hranjec in Domen Fink, smo podelili denarno nagrado, hkrati pa smo simbolično obdarili vse udeležence, saj so pokazali izredno mero motiviranosti in izvrstno inženirsko žilico.

Poleg tekmovanja smo prijeten dogodek izkoristili tudi kot priložnost za mreženje in povezovanje, kar je izjemno pomembno za krepitev vezi med gospodarstvom in izobraževalnimi inštitucijami. Po uspešno izpeljanem dogodku s še večjim optimizmom zremo v prihodnost, ki jo kreirajo mladi ambiciozni inženirji.