Dun & Bradstreet platinasta bonitetna odličnost AAA za leto 2023

S ponosom vse obveščamo, da podjetje TRAC d.o.o. ostaja v družbi najbolj prestižnih prejemnikov Certifikata Bonitetne Odličnosti.

Kot prejemnik platinaste bonitetne odličnosti AAA smo prejeli priznanje naši odličnosti in zavezanosti k visokim standardom poslovanja.

Certifikat Bonitetne Odličnosti, ki ga podeljuje ugledna bonitetna agencija Dun & Bradstreet, potrjuje našo stabilnost, likvidnost in zanesljivost poslovanja.

Hvala zaposlenim, strankam in poslovnim partnerjem za podporo in pomemben prispevek k uspehu našega podjetja.

TRAC strateški razvojni partner projekta »Inženirke in inženirji bomo!«

Podjetje TRAC tudi v letu 2023 kot Strateško razvojni partner nadaljuje s podporo neprofitnega projekta »Inženirke in inženirji bomo!«, ki med dijaki zdaj že 23 slovenskih gimnazij in srednjih šol promovira inženirske, tehnološke in naravoslovne poklice ter vse večji pomen inovativnosti.

Cilj projekta, katerega častna pokroviteljica je predsednica dr. Nataša Pirc Musar, je spodbujanje razvoja talentov in navduševanje mladih za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost, kot tudi ostala znanja in kompetence 21. stoletja. Osrednjo aktivnost projekta predstavljajo dogodki »Ne teslo. Tesla bom!«. Doslej se je dogodkov udeležilo že več kot 8.000 mladih.

Projekt »Inženirke in inženirji bomo!« združuje priznane inženirke in inženirje, vrhunske managerke in managerje, raziskovalke in raziskovalce na fakultetah, ambiciozne študente iz tehničnih in naravoslovnih fakultet, predstavnike start-up podjetij in različne prodorne ter ustvarjalne posameznike. Povezuje jih z mladimi in morda njihovimi bodočimi zaposlenimi. Spodbuja, da z njimi delijo svoje življenjske izkušnje, predstavijo karierne priložnosti ter nadgrajevanje inženirskega znanja s poslovnim. Na dogodkih seveda aktivno sodelujejo tudi naši inženirji.

TRAC partner inženirskega tekmovanja MacGyver 14.0

MacGyver 14.0, največje slovensko inženirsko tekmovanje, ki ga organizira študentsko društvo BEST Ljubljana, je letos ponovno povezalo študente inženirskih smeri. Tekmovanje poteka tako, da prijavljeni tekmovalci rešujejo naloge, ki jih določijo partnerska podjetja. Za partnersko sodelovanje smo se letos odločili tudi v podjetju TRAC in pripravili  izziv – Case study za tekmovalce.

Tehnični direktor podjetja TRAC, Tomaž Rešetič, je na dogodku navdušeno predstavil izziv tekmovalcem in bil prijetno presenečen, ko je ugotovil, da so študentje pravi iskalci rešitev, podobno kot inženirji v podjetju TRAC. Študenti se niso ustrašili zahtevnih nalog, ampak so s strastjo in inženirskim znanjem predstavili odlične rešitve za zastavljeni izziv. Zmagovalni ekipi, ki sta jo sestavljala Dalibor Hranjec in Domen Fink, smo podelili denarno nagrado, hkrati pa smo simbolično obdarili vse udeležence, saj so pokazali izredno mero motiviranosti in izvrstno inženirsko žilico.

Poleg tekmovanja smo prijeten dogodek izkoristili tudi kot priložnost za mreženje in povezovanje, kar je izjemno pomembno za krepitev vezi med gospodarstvom in izobraževalnimi inštitucijami. Po uspešno izpeljanem dogodku s še večjim optimizmom zremo v prihodnost, ki jo kreirajo mladi ambiciozni inženirji.

Zdravje je naša vrednota

V TRAC smo zdravje postavili na vrh vseh vrednot in si aktivno prizadevamo, da to vrednoto tudi  večkrat udejanjimo. Tokrat smo pod vodstvom sodelavca Denisa organizirali delavnico, na kateri smo se teoretično in praktično izobraževali o temeljnih postopkih oživljanja.

Poznavanje temeljnih postopkov oživljanja je ključnega pomena za reševanje življenj v kritičnih situacijah. Čeprav se nam morda zdi, da se to ne dogaja pogosto, v Sloveniji v povprečju kar 5 oseb na dan doživi srčni zastoj. Zato je za zagotavljanje varnosti vseh nas nujno, da znamo ustrezno ukrepati v takšnih situacijah.

Z visoko mero odgovornosti smo najprej prisluhnili teoretičnemu delu, potem pa se proaktivno lotili praktičnega dela delavnice. Naučili smo se pravilnega postopka oživljanja ter osvojili uporabo defibrilatorja.

V TRAC smo se tudi opremili z lastnim defibrilatorjem, saj je njegova dostopnost in hitra uporaba ključnega pomena za uspešno izvajanje temeljnih postopkov oživljanja.

Prepričani smo, da smo z nakupom defibrilatorja in ozaveščanjem o temeljnih postopkih oživljanja pomembno prispevali k dobrobiti našega zdravja in zdravja širše skupnosti.

TRAC Teambuilding

Novo leto smo začeli v družbi najboljših, tokrat s Petro Majdič na Pokljuki.

Pod okriljem ekipe Nordic by Petra Majdič smo 10.1.2023 izvedli prvi letošnji teambuilding ekipe TRAC.

Ker smo prepoznali zdravje, kot našo največjo vrednoto, smo ta dan namenili prav temu. Na sončni Pokljuki smo pod mentorstvom Petre Majdič spoznali osnove klasične tehnike teka na smučeh, se preizkusili v streljanju z zračno puško in prisluhnili inspirativnem predavanju Petre Majdič, ki ni nikogar pustilo ravnodušnega.

S Pokljuke smo se vrnili polni novih znanj in vtisov ter še bolj odločeni, da segamo le po najvišje zastavljenih ciljih.

Potrjena vzornost podjetja TRAC d.o.o.

Po mednarodno priznanih kriterijih poslovno analitične družbe Dun & Bradstreet TRAC d.o.o. tudi v letu 2022 dosega visok razred bonitetne odličnosti, in sicer Platinasti AAA.

S tem certifikatom podjetje TRAC d.o.o. dokazuje svojo varnost, konkurenčnost, trajnost, stabilnost in vzornost.

Z bonitetno odličnostjo ponosno sporočamo, da dosegamo najvišje standarde poslovne etike, zagotavljamo zanesljivost glede plačilne sposobnosti in dobave ter kakovosti izdelkov in storitev, kar je ključnega pomena v negotovih časih.

Vodi nas strast, pozitivna naravnanost in razvoj.

Dokazujemo, da zmoremo več.

TRAC prejemnik spominske plakete

Ponosno sporočamo, da je tudi Občina Šentjernej prepoznala naš uspeh in odlično delovanje v vseh teh letih, zato nam je na Slavnostni seji podelila Spominsko plaketo Šentjerneja za leto 2022 za 30 let uspešnega dela na gospodarskem področju.

Slavnostna seja je bila osrednji dogodek praznovanja občinskega praznika Jernejevo 2022 in je potekala 19.8.2022 v Kulturnem centru Primoža Trubarja Šentjernej.

Kot je uvodoma povedal župan Občine Šentjernej Jože Simončič, je praznovanje občinskega praznika tudi čas, ko se veselimo napredka in uspehov. Tako so bila med drugimi podeljena priznanja društvom in podjetjem za uspešno delo na gospodarskem področju. V podjetju TRAC letos obeležujemo že 30 let uspešnega delovanja na gospodarskem področju, za to smo ponosno prejeli Spominsko plaketo Občine Šentjernej. Plaketo je na podelitvi prevzela direktorica podjetja Marija Rešetič.

 Foto: Tanja Jakše Gazvoda

Inženirke in inženirji bomo!

V podjetju Trac že vrsto let  podpiramo neprofiten in družbeno odgovoren projekt Inženirke in inženirji bomo!, ki letos slavi okroglih deset let. V letu 2021 pa smo se odločili, da postanemo Strateško razvojni partner, kar s ponosom ostajamo tudi letos.

Cilj projekta je spodbujanje razvoja talentov in navduševanje mladih za ustvarjalnost v tehniških poklicih. Projekt krepi tudi zavedanje enakosti med spoloma in medgeneracijsko povezanost. Od leta 2014 je častni pokrovitelj projekta tudi predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor.

Danes je s projektom povezan konzorcij 21 gimnazij in srednjih šol ter preko 70 organizacij. In pozitivni rezultati niso izostali; vsako leto znova se kažejo v povišanem interesu za tehnične in naravoslovne študije in poklice.

Kot del projekta od leta 2018 poteka tudi izbor Inženirka leta. Z izborom Inženirka leta je vsako leto javnosti predstavljenih 10 zanimivih inženirk. Oseb, ki s svojo osebnostjo in delom mlade lahko spodbudijo, navdušijo ali opogumijo za odločitev o inženirski študijski ali poklicni poti.

 

TRAC bo predstavil FMAP na mednarodni ‘Life science’ konferenci v Dublinu

Trac se bo udeležil mednarodne konference 3rd  Bioprocessing, Bioanalytics & ATMP Manufacturing Congress, ki bo potekala v Dublinu (Castleknock) 16. in 17. maja 2022. http://www.global-engage.com/event/bioprocessing-bioanalytics/#speakers%3E

O naprednih rešitvah za avtomatizacijo farmacevtskih proizvodnih procesov bo Tomaž Rešetič spregovoril 1. dan konference, in sicer ob 15:30-16:00 v sklopu “Nadzor kakovosti, bioanalitika in regulativno področje”.

Osrednja točka predstavitve bo modularna platforma za avtomatizacijo kot potencialna rešitev za reševanje trenutnih in prihodnjih potreb analitičnih procesov.

Analitski laboratoriji imajo pomembno vlogo v vseh fazah življenjskega cikla zdravil in zagotavljajo glavne dokumentirane dokaze o izdelku (CQA). Z novimi kompleksnimi zdravili na trgu (ATMP, nove vrste cepiv, …) postajajo vse bolj zahtevne tudi analitične metode.

V naši predstavitvi bomo obravnavali glavne izzive analitičnih metod v povezavi z:

Strožje zakonske zahteve (višja natančnost)

Celovitost podatkov

Sledljivost

Čas razvoja metode

Človeške napake

Pričakovana prilagodljivost

Ponovljivost in robustnost

Čas priprave vzorca

Prilagodljive proizvodne zahteve se odražajo tudi v potrebi po fleksibilnih analitskih metodah in opremi. Avtomatizacija procesov in upravljanje podatkov igrata pomembno vlogo pri izpolnjevanju teh zahtev, pri čemer je še vedno veliko prostora za izboljšave.

Omenjeno marketinško dejavnost je financirala naložba v okviru Javnega razpisa »Spodbujanje partnerstev za učinkovitejši nastop na tujih trgih 2020 – 2022«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

TRAC prejemnik Vidmarjeve nagrade

TRAC prejemnik Vidmarjeve nagrade

V TRACu že vrsto let sodelujemo s srednjimi šolami in fakultetami na področju praktičnega izobraževanja. To je pomemben del študijskega programa, saj povezuje teoretično znanje s prakso. Le tesna povezanost in sodelovanje med izobraževalnimi ustanovami in gospodarstvom lahko vodi v napredek in konkurenčnost.

Vsako leto na praktično usposabljanje sprejmemo večje število dijakov in študentov, ki se zaradi dobrih delovnih pogojev, strokovnosti in pridobljenega znanja z veseljem vračajo.

Naš trud je bil prepoznan tudi s strani Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, ki enkrat letno podeli  Vidmarjevo nagrado za mentorja praktičnega izobraževanja iz gospodarstva.

Vidmarjevo nagrado za mentorja praktičnega usposabljanja iz gospodarstva je tokrat prejel naš dolgoletni sodelavec Simon Cigoj.  V študijskem letu 2020/2021 so pri Simonu Cigoju opravljali prakso trije študenti in prav vsi trije so ga ocenili kot izredno strokovnega, natančnega ter vedno pripravljenega pomagati.

Prejem tako pomembne nagrade nam predstavlja potrditev začrtane poti in vzpodbudo za prihodnje delo s študenti.

Več informacij o prejemnikih Vidmarjev nagrade je na voljo na spletni strani Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.