Back to news

TRAC vodil avtomatizacijo proizvodnje mRNA cepiva

TRAC vodil avtomatizacijo proizvodnje mRNA cepiva

Da je TRAC specializiran za visoko zahtevne tehnološke procese na področju nadzora in avtomatizacije proizvodnih procesov v farmacevtski industriji so prepoznali tudi v švicarskem podjetju Lonza AG, ko so TRAC povabili k sodelovanju pri izvedbi avtomatizacije Moderninega mRNA cepiva proti Covid-19. TRAC je v Juliju 2020 prevzel projektno vodenje celotne avtomatizacije treh proizvodnih linij za proizvodnjo cepiva. Projekt je bil časovno zelo zahteven in podvržen velikim pričakovanjem svetovne javnosti. Po drugi strani pa je bil za TRAC to nov izziv, da pokažemo kako v praksi uresničujemo naše načelo – Do it once, Do it right.

Projekt je bil v začetku leta 2021 uspešno zaključen in stekla je redna proizvodnja mRNA vakcine za Covid-19. TRAC je za svoje delo prejel posebno priznanje s katerim se je Lonza zahvalila za naš izjemen prispevek pri zagotavljanju kvalitetnega cepiva, ki bazira na mRNA tehnologiji.

V TRAC-u smo ponosni na vsak uspešno zaključen projekt, prav posebej pa smo ponosni, ko lahko s svojim delom prispevamo k obvladovanju pandemije in delujemo v korist javnega zdravja.